Numărul total al sucevenilor care au fost confirmați cu noul coronavirus nu doar că stagnează de o perioadă, ba chiar și scade. “Minunea” s-a petrecut la ultima raportare la nivel național a Grupului de Comunicare Strategică, în care județul Suceava, care în ultima perioadă a mai apărut cu 0 cazuri, acum este înregistrat cu -1 cazuri.

Rectificarea este făcută inclusiv la cifra totală a îmbolnăvirilor înregistrate oficial, care era joi de 24.224, iar în data de 2 iulie este de 24223.

Situația nu este unică la Suceava, rectificări similare fiind făcute pentru județeleDâmbovița și Hunedoara.

Asta în condițiile în care, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 37 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 9 persoane au fost reconfirmate pozitiv – nici unul la Suceava.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.119 teste RT-PCR (6.959 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.160 la cerere) și 11.080 de teste rapide antigenice.