Numărul persoanelor bolnave de Covid-19 internate în spitalele sucevene rămâne în continuare foarte mic, comparativ cu amploarea fenomenului înregistrat anterior, dar, pe de altă parte, trebuie remarcată o creștere alarmantă a numărului de persoane suspecte de a fi infectate, internate în zonele tampon.

Astfel, conform datelor furnizate de Prefectura Suceava, totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 8, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 20.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore a fost internată o singură persoană diagnosticată cu Covid-19. În același interval de timp au fost externate patru persoane.

Din totalul celor 573 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 3 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 18 pacienți sunt în zona tampon și 552 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 3 pacienți diagnosticați Covid-19:

- doi prezintă forme medii ale bolii;

- unul prezintă formă gravă și este internat în secția ATI.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 253 de paturi libere, din care 83 pentru pacienți Covid-19, 151 în sectorul non-Covid și 19 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 5 paturi pentru pacienți Covid și sunt 28 ventilatoare libere, din care 5 pentru pacienții Covid-19 și 23 pentru pacienții non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 4 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (3 prezentând forme medii și 1 cu forme critice, fiind 21 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19 ori persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei este internat un pacient diagnosticat cu Covid-19 (forme medii), fiind libere 26 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orășenesc Gura Humorului nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19. O persoană internată este suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Boli Cronice Siret nu sunt internați pacienți diagnosticați cu Covid-19. O persoană internată este suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

La nivelul județului sunt disponibile 164 de locuri libere Covid și 37 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.