Doi bărbați care au fost trimiși în judecată pentru că au participat la o tâlhărie în cursul lunii februarie a acestui an și-au aflat marți pedepsele. Judecătoria Gura Humorului i-a găsit vinovați pe cei doi și le-a aplicat pedepse diferite. Florin Cristian Sîrbu, de 28 de ani, a primit 6 ani cu executare, în timp ce Marian Șerban, de 43 de ani, a luat 3 ani cu suspendare sub supraveghere. Soluția nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava de cei doi indivizi din Gulia - Dolhasca.

În seara zilei de 20 februarie, cei doi s-au deplasat cu un autoturism marca VW Golf în satul Deleni, din comuna Pârteștii de Jos. Individul în vârstă de 28 de ani a coborât din mașină, iar celălalt a rămas să țină de ”șase”. Florin Cristian Sîrbu a intrat în casa unui localnic pe care l-a lovit, iar mai apoi i-a furat chimirul în care se aflau 2.150 de lei, dar și actele personale. După ce a plecat din casa unde a comis tâlhăria, tânărul a fost preluat de prietenul său cu mașina. Cei doi au împărțit banii și au plecat acasă ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Pe 25 februarie, polițiștii au descins la locuințele suspecților, ocazie cu care au ridicat și o parte din bunurile care au fost furate de la victimă. Între timp, bărbatul tâlhărit a depus plângere și s-a prezentat și la medicul legist, care a constatat că leziunile necesită 6 zile de îngrijiri medicale.

Florin Cristian Sîrbu a fost găsit vinovat și condamnat pentru comiterea infracțiunii de „tâlhărie calificată”, în timp ce Marian Șerban a fost judecat și condamnat pentru complicitate la infracțiunea „furt calificat”.