Un călugăr de la Mănăstirea Rarău a ajuns la spital, luni seară, după ce a fost mușcat de o ursoaică cu doi pui, în zona pârtiei Rarău, unde se afla la cules ciuperci. Călugărul s-a deplasat singur până la mănăstire, cu o plagă care sângera la mâna stângă, ulterior ajungând la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.

Poliția municipiului Câmpulung Moldovenesc a fost sesizată de caz luni, în jurul orei 20.45, de personalul de la Unitatea de Primiri Urgențe Câmpulung Moldovenesc, care a preluat pacientul cu plagă mușcată de urs.

Din cercetările ulterioare a rezultat că luni un călugăr a plecat în căutare de ciuperci. În jurul orei 18.00, în timp ce se afla în zona pârtiei Rarău, bărbatul a dat peste doi pui de urs care se jucau. Călugărul și-a dat seama că este în pericol și a încercat să plece, dar a fost simțit de ursoaică. Aceasta a sărit spre el și l-a mușcat de mâna stângă, cu care bărbatul s-a apărat. După acest atac, ursoaia a plecat.   

Călugărul s-a deplasat pe jos la mănăstire, de unde starețul l-a transportat la Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.