Zilele trecute, Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” din Suceava a găzduit turneul final al campionatului feminin de volei, Categoria Speranțe, cu participarea formațiilor CSM București, CSȘ Târgoviște, CSȘ Turda, Academia de Volei Tomis Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CS Super Volei 2017 Oradea și a gazdelor de la ACS Kinder Suceava.
Competiția a fost una extrem de disputată și s-a încheiat cu victoria grupării CSM București, podiumul fiind completat de CSȘ Bega Timișoara și Dinamo București. Aflate la primul lor turneu final, fetele de la ACS Kinder Suceava n-au avut experiența necesară pentru a gestiona momentele cheie ale partidelor. Sportivele antrenate de Ionuț Beligan și Oana Pralea s-au clasat pe locul 8, însă în primul joc au reușit să câștige un set în fața campioanei, iar în meciul de clasament pentru locurile 5-8, au cedat în set decisiv, cu 13-15, în fața formației din Oradea.

„Sunt mulțumit de evoluția fetelor noastre, am izbutit să ne calificăm între cele mai bune echipe din țară, ceea ce nu e puțin lucru. Păcat că nu am reușit să ne clasăm mai sus, dar trebuie să ținem cont că majoritatea jucătoarelor noastre sunt mai mici ca vârstă decât adversarele pe care le-am întâlnit la turneul final. Sper să reușim o performanță superioară anul viitor. Mulțumim părinților acestor copii minunați pentru sprijin, tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea turneului final la Suceava”, a declarat antrenorul Ionuț Beligan.

ACS Kinder Suceava s-a bazat în acest sezon competițional pe următoarele jucătoare: Maria Cimbru, Lorena Buiciuc, Antonia Dattola, Daria Șiean, Irina Pralea, Alecsia Dimofte, Alexia Lăbonțu, Ilinca Zaharia, Elisa Lupchian, Rianna Bradu, Daria Rusu și Sofia Lescinschi.