Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava va stabili marți, 7 septembrie a.c., după ședința Consiliului de Administrație, cine va fi decanul Facultății de Medicină și Științe Biologice. Potrivit informațiilor noastre, în primul semestru cea mai nouă facultate din cadrul USV va avea o conducere interimară, urmând ca până la începerea celui de-al doilea semestru să aibă loc alegeri. Cel mai probabil decanul Facultății de Medicină va fi directorul Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană al Universității „Ștefan cel mare” Suceava, prof.univ.dr. Mihai Covașă. Prodecanii interimari și șefii de departamente vor fi numiți după data de 15 septembrie.

Profesorul Covașă are doctorat în Fiziologie și Nutriție obținut la Universitatea Leeds din Anglia și studii postdoctorale în Neuroștiințe, la Washington State University, în SUA. A predat la Washington State University și la Pennsylvania State University în SUA, a fost director de cercetare la Institutul național de cercetare INRA, Divizia Nutriție umană, în Franța, director la Laboratorul de Nutriție și Fiziologie, la Institutul „Micalis”, Franța, profesor și conducător de doctorat la Universitatea „Marie Curie”, Paris, Franța, profesor asociat la Western University of Health Sciences, Facultatea de Medicină, SUA, conducător de doctorat în domeniul Medicină, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași.

De aproximativ 10 ani a început colaborarea cu universitatea din Suceava, prin înființarea Departamentului de Sănătate și Dezvoltare Umană, care a fost sămânța din care a crescut Facultatea de Medicină. 

Hotărârea de guvern cu noua structură a universității, care include și Facultatea de Medicină și Științe Biologice, a fost publicată în Monitorul Oficial în data de 27 august a.c.. Deocamdată vor funcționa 7 programe de studii: licență în nutriție și dietetică, asistență medicală generală, balneofiziokinetoterapie și recuperare, tehnică dentară, biologie, biochimie și masterat în medicină - nutriție și recuperare medicală. Programul de medicină generală va fi operațional, cel mai probabil, în doi, trei ani.