Tinerii voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), coordonați de pr. Justinian-Remus Cojocar, împreună cu câțiva colaboratori, oameni cu multă disponibilitate de a ajuta, au reușit să facă încă o familie fericită. Este vorba de o familie necăjită din Baineț – Mușenița, o mamă bolnavă de hernie de disc și spondilartrită anchilozantă, care își crește singură cei trei copilași (cel mai mare copil având și el probleme cu inima), care de curând se bucură de o fântână cu apă bună de băut și de o bucătărie nouă, zidită lângă casă.

Vă reamintim cum a pornit ideea de a ajuta această familie cu multe lipsuri din Mușenița. În decembrie 2020, 60 de familii necăjite, familii cu mulți copii, bătrâni, bolnavi, au primit, în prag de sărbători, pachete cu alimente din partea tinerilor voluntari ai Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), coordonați de pr. Justinian-Remus Cojocar. Voluntarii au ajuns în comuna Mușenița, în satele Climăuți, Baineț, Vicșani, Băncești și Vășcăuți, localități aflate la frontiera României cu Ucraina. Această acțiune de ajutorare a fost inițiată de Maria Cernovschi, părintele Justinian Cojocar, tinerii voluntari ATOS și alți oameni de bine din zona Rădăuți - Siret. Doi școlari din familii modeste au primit câte un telefon, pentru a le fi de folos la școala online. Atunci, impresionat de povestea familiei cu trei copii din Baineț - Mușenița, părintele Justinian Cojocar a promis că va face în așa fel încât femeia să aibă în anul următor o fântână în curte și o bucătărie.

„Dumnezeu a trimis un om mărinimos, Ciprian, înconjurat de alți oameni cu inimă mare, care cu banii lor au săpat fântâna și au zidit o bucătărie nouă, complet utilată și dotată, pentru familia greu încercată”, ne-a spus pr. Cojocar, care recent, însoțit de mai mulți tineri voluntari, a făcut slujba de sfințire a fântânii și bucătăriei, prilej cu care a dăruit familiei cu cei trei copii o icoană cu Maica Domnului <Pantanassa>”.