Situație delicată într-o familie din Gura Humorului, polițiștii primind un apel la 112, în seara zilei de miercuri, prin care o femeie cerea ajutor, sesizând că a fost lovită de fiul său cu palma peste față, după ce anterior a lovise și cu pumnul. După ce polițiștii au ajuns la fața locului, femeia a mai relatat că a fost nevoită să fugă noaptea din casa sa la o prietenă din Gura Humorului, din cauza stării de frică.

În urma completării formularului de risc, polițiști au concluzionat că situația impune emiterea imediată a unui ordin de protecție provizoriu. În aceste condiții, în baza ordinului, polițiștii au putut trece la evacuarea imediată din locuință a fiului. Acesta are interdicție de a se apropie de mama sa ori de locuință, timp de 5 zile.  

Dacă va dori un ordin de protecție pe termen mai lung, femeia are posibilitatea de a formula o solicitare la Judecătoria Gura Humorului.

Poliția orașului Gura Humorului a deschis în acest caz un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de violență în familie.