Circa o sută de kilograme de explozibil, amplasat în 80 de puncte, a fost folosit în operațiunea de dinamitare a versantului afectat de alunecări masive, care a dus la închiderea DN 17B, la Holda - Broșteni.

Operațiunea de detonare a fost realizată joi, în jurul orei 15.00, după ce s-au luat măsuri de asigurare a zonei și interzicere a accesului pe o rază de 300 de metri, în jurul versantului. 

Pregătirile pentru aruncarea în aer a versantului au început de luni. Această explozie a avut rolul de a distruge blocurile de piatră de 40-50 de tone, care erau parțial dislocate. Acestea puneau în pericol traficul, astfel că trebuiau obligatoriu eliminate.

Firma Geiger Transilvania, care a preluat lucrarea ce presupune curățarea versantului și reluarea traficului în condiții normale, a apelat la o firmă specializată pentru operațiunea de dinamitare.

Într-un termen de maxim șase luni de zile, firma Geiger Transilvania are misiunea de a consolida complet versantul. După dinamitare, o lucrare de anvergură va duce la montarea unui zid de protecție tip tunel, cum nu mai există pe drumurile naționale din Moldova. 

Circulația de pe DN 17B Vatra Dornei-Broșteni-Poiana Teiului a fost întreruptă în seara zilei de 23 august, după ce o alunecare de teren de pe versant ce părea inițial minoră s-a transformat în una de mari dimensiuni, de o amploare fără precedent cu privire la afectarea unui drum de cel puțin zece ani.