Polițiștii de la Secția Rurală Vama au efectuat verificări, miercuri, cu privire la persoane care se află sub măsura carantinării la domiciliu, după întoarcerea recentă din străinătate.

În satul Strâmtura au fost depistate două cazuri în care adulți și copii care figurau în carantină nu erau acasă, și care, sunați de polițiști, au spus că sunt plecați în pădure, la cules de ciuperci.

Într-un prim caz a fost vorba de soț, soție și fiul în vârstă de 17 ani, iar în al doilea de o femeie în vârstă de 39 de ani și de fiica sa minoră, în vârstă de 12 ani.

Cu excepția fetei de 12 ani, toate celelalte persoane au procese verbale de sancționare cu amenzi de câte 2000 de lei.

Chiar dacă oamenii nu erau plecați într-un mediu în care ar fi avut cui transmite virusul, evident că legea nu face diferențiere, fiind interzisă părăsirea domiciliului, indiferent de motiv sau de locația în care se pleacă.     

Conform procedurilor, Poliția a informat mai departe Direcția de Sănătate Publică.

Amenzi de același gen au fost date și în alte comune din județ. Inspectoratul de Poliție Județean Suceava a crescut ritmul de controale privind respectarea măsurilor de izolare/carantinare, în urma creșterii accelerate a numărului de cazuri.