Nici în cursul zilei de joi, 16 septembrie, spitalele din Suceava și Rădăuți nu aveau libere nici un pat în secțiile ATI Covid, iar presiunea care se pune pe sistemul medical este tot mai mare. A crescut și numărul persoanelor internate după ce s-au infectat cu această boală. Numai la Spitalul Județean Suceava sunt 167 de pacienți cu Covid-19, 13 pacienți sunt în zona tampon și 441 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Dintre cei care sunt cu Covid, 72 prezintă forme grave, iar 14 sunt internați în secția ATI. Ca urmare a faptului că numărul internărilor este mai mare decât cel al externărilor, numărul de paturi disponibile pentru pacienții Covid a scăzut la 29.

Și în Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 78 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, din care 76 de persoane cu forme medii și două sunt cu forme critice. La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, la Gura Humorului sunt internați 32 de pacienți, în timp ce la Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați 21 de pacienți infectați cu acest virus.

În total, în județul Suceava sunt internate și diagnosticate cu Covid-19 un număr de 324 de persoane, în timp ce numărul celor suspecte este de 20. Potrivit datelor comunicate de autorități, în județul Suceava sunt 1.266 de cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.