Un bărbat în vârstă de 46 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, a ajuns în arestul poliției județene, reținut 24 de ore, după ce a fugit de la locul unui accident pe care l-a provocat și fără a avea drept de a conduce, având permisul suspendat.

Miercuri, 15 septembrie, dimineață, la 6.30, poliția a fost sesizată de un accident petrecut la Vatra Moldoviței. Din cercetările ulterioare a rezultat că Ioan Cozmiuc, în vârstă de 46 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, aflat la volanul unui Ford Fusion, pe DJ 176 din localitate, din cauza neadaptării vitezei într-o curbă periculoasă la dreapta, a pătruns pe sens opus, unde a intrat în coliziune cu o Dacia Dokker, condusă de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bacău. Acest al doilea șofer a ajuns la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc în urma accidentului.

Primul șofer a plecat cu autoturismul pe un drum forestier secundar. Polițiștii l-au găsit pe drumul forestier Dragoșa, la aproximativ 7,5 kilometri de locul producerii accidentului.      

Polițiștii au stabilit în scurt timp că localnicul are dreptul de a conduce suspendat. Etilotestul a indicat alcoolemie 0. 

Bărbatul din Vatra Moldoviței a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, ”părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La câteva ore de la accident, pe numele lui Ioan Cozmiuc a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore, în baza căreia a fost introdus în arestul poliției județene.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, un procuror urmând a decide ce măsuri restrictive vor fi luate mai departe.