Un bărbat din Probota - Dolhasca a fost la un pas de moarte după ce a încasat o bătaie de la un consătean. Interesant este că cel bătut a ajuns la Spitalul Județean, în stare gravă, la trei zile de la agresiune. Inițial, victima nu a anunțat pe nimeni cu privire la ce i s-a întâmplat.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani a ajuns la Spitalul Județean pe 6 decembrie, după ce i s-a făcut rău acasă. Acesta acuza leziuni abdominale și a fost operat de urgență, având leziuni interne care i-au pus viața în pericol. El a fost expertizat ulterior medico-legal, certificându-se că a avut viața pusă în pericol. 

Ulterior, după ce s-a putut discuta cu victima, Poliția orașului Dolhasca a continuat cercetările privind săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. S-a stabilit că bărbatul în vârstă de 49 de ani a fost bătut de consăteanul Ionuț Marian Toflea.

Luni, 13 decembrie, Toflea a fost reținut pentru 24 de ore în arestul poliției județene.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni au formulat propunere de arestare preventivă a inculpatului, pe 14 decembrie, pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală.

Judecătoria Fălticeni a stabilit că este suficientă măsura arestului la domiciliu. Inculpatului i s-a impus obligația de a nu părăsi locuința de domiciliu, pentru următoarele 30 de zile.

Decizia Judecătoriei Fălticeni poate fi contestată la instanța superioară, iar inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată.