Foresta Suceava este cea mai bine poziționată grupare din județ în Seria I a Ligii a III-a la finalul sezonului de toamnă. Gruparea antrenată de Ionuț Moșteanu va ierna pe poziția secundă în clasament, cu o zestre de puncte care-i asigură deja calificarea în play-off cu trei etape înainte de finalul sezonului regular. După un început mai ezitant de campionat, „forestierii” au încheiat anul în forță, înregistrând șase victorii și un rezultat de egalitate în ultimele șapte runde.

La capătul celor 15 etape scurse până acum, Foresta se poate lăuda cu cel mai bun atac din serie. Cei mai prolifici fotbaliști ai trupei antrenate de Ionuț Moșteanu sunt căpitanul Robert Martin și, surprinzător, fundașul central camerunez Karime Makongo, ambii cu câte 5 reușite.

Celelalte goluri ale „galben-verzilor” au fost înscrise de Serghei Trofan (3), Odoh Chika (3), Alexandru Arnold (2), Iosif Netbai (2), Adrian Dorobanțu (2), Jordan Atouba (1), Marian Ilie (1), Agbomonniyi Olowaseun (1) și Andrei Popovici (1).

„Odată cu omogenizarea lotului, care s-a efectuat pe parcurs, echipa a crescut de la joc la joc, astfel că am izbutit să reducem la un singur punct ecartul față de Dante Botoșani, în condițiile în care după etapa a IX-a ne aflam la nouă puncte în spatele liderului. Chiar dacă lucrurile au ajuns să funcționeze bine, intenționăm să ne întărim în pauza de iarnă acolo unde noi știm că este nevoie, pentru că jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a II-a, cu Oțelul Galați sau CSM Focșani, vor avea, cu siguranță, altă încărcătură”, a declarat președintele clubului, Andrei Ciutac.

Până una alta, Foresta a anunțat despărțirea de portarul Alexandru Tătaru, care pierduse lupta pentru titularizare cu Constantin Mihăescu, fostul goal-keeper al celor de la Rapid București negociind în aceste zile un transfer la gruparea de eșalonul secund CS Comunal Șelimbăr.

Reunirea lotului Forestei este programată pe data de 20 ianuarie, startul sezonului de primăvară al Ligii a III-a urmând să se producă pe data de 12 martie. Conducătorul grupării sucevene a anunțat că se ia în calcul efectuarea cantonamentului de iarnă în străinătate, în condițiile în care acest lucru nu ar implica un efort financiar cu mult mai mare decât în România.