Prefectura Suceava a transmis că în contextul eforturilor depuse în vederea desfășurării unei activități la parametri cât mai apropiați de cei normali, săptămâna trecută examinatorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava au beneficiat de sprijinul unor colegi din țară, reușindu-se astfel examinarea a 689 de candidați la proba de traseu, față de o medie de circa 200 de candidați pe săptămână.  

Sprijinul a venit de la 8 examinatori de la Bacău (pe 14 și 15 aprilie), 7 de la Vaslui (16-17 aprilie) și unul de la București (perioada 11-15 aprilie).

Această suplimentare temporară a decongestionat pentru moment situația, în sensul că au putut fi programați cei care erau deja în așteptare de aproximativ șase luni. Deocamdată nu există posibilități de reprogramare la examenul de traseu în vederea obținerii permisului de conducere decât la intervale de aproximativ 6 luni.

Situația s-ar putea rezolva cu adevărat prin suplimentarea numărului de examinatori de la Suceava, pe care comisarul-șef Vasile Adrian Hlaghi, șeful Serviciului Permise Suceava, o tot așteaptă de luni bune. Soluția posibilă în actualul context (cu examinatorii trimiși în judecată de DNA, dar care încă ocupă posturile, în sensul că acestea nu pot fi scoase la concurs și ocupate definitiv), este doar cea de detașare a unor polițiști sau jandarmi pe posturile de examinatori.

La momentul actual, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava are cinci examinatori, cu tot cu șeful de serviciu, care îndeplinește și alte atribuții.