O nouă tranșă de produse alimentare de la UE, pentru persoanele dezavantajate, a fost distribuită în municipiul Suceava, chiar înaintea sărbătorilor pascale.

Cele aproape 1000 de pachete gestionate de Primăria Suceava, prin Direcția de Asistență Socială, au început să fie distribuite din a doua parte a săptămânii trecute, la parterul Orizont Plaza (lângă fosta Billa).

În cursul zilei de marți, la parterul clădirii Orizont Plaza se făcea deja redistribuirea pachetelor rămase pe listele suplimentare, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie finalizată operațiunea, adică să fie date și cele câteva zeci de pachete care au mai rămas.

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate

(POAD) Primăria Municipiului Suceava a recepționat în data de 30.03.2022 un număr de 944  cutii cu produse alimentare .

Categoriile beneficiare din cadrul listelor inițiale sunt 127 de persoane din familiile care beneficiază de venit minim garantat și 366 de peroane din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

După ce li s-au repartizat acestora pachetele cu alimente, în câteva cazuri beneficiarii nefiind găsiți (posibil să fie plecați în străinătate), s-a trecut la repartizarea pachetelor cu alimente celor aflați pe listele suplimentare.

Mai exact, este vorba de persoane cu handicap, aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

În cadrul unui pachet cu produse alimentare se găsesc :

făină albă de grâu (5 kg), mălai (4 kg), paste făinoase (800g), ulei (4 L),

zahăr (2 kg), orez (4 kg), conservă din carne de vită (5 buc x 300g),

conservă din carne de porc (3 buc x 300g),  conservă pateu de ficat de porc (5 buc x 200g),  compot de fructe (2 buc x 720ml), gem de fructe (1 borcan de 360g), gem de fructe dietetic (un borcan de 360g).

Deși operațiunea de distribuire se estima a fi făcută pe parcursul mai multor săptămâni, cererea pentru pachetele cu alimente a fost atât de mare că în doar o săptămână au fost date și cele de pe listele suplimentare (472 de cutii).