Tânărul în vârstă de 21 de ani care a comis un jaf la o cafenea din Iaslovăț, la începutul acestui an, intrând în unitate cu un pistol cu gaze, a fost condamnat de prima instanță, Judecătoria Rădăuți, la o pedeapsă rezultantă de 3 ani și o lună de închisoare.

Elisei Boca, din Cajvana, se află după gratii, în arest preventiv, din data de 25 ianuarie. Judecătoria Rădăuți i-a prelungit arestul preventiv, până când sentința va rămâne definitivă.

Judecătorii au mai dispus confiscarea pistolului marca ROHM, model RG88, cal. 9 mm, folosit la comiterea faptei. Dacă inițial s-a ascuns și a încercat să scape de răspundere, ulterior tânărul și-a recunoscut faptele. Procesul de la Judecătoria Rădăuți s-a derulat în doar două termene de judecată.

Tânărul a plecat de la locul comiterii faptei cu un autoturism marca Mercedes A Class și provine dintr-o familie înstărită. Acesta a comis fapta mai mult din teribilism, având în vedere că provine dintr-o familie înstărită.

În seara zilei de 24 ianuarie, înarmat cu un pistol, cu gluga pe cap și cu masca pe figură, Elisei Boca a intrat într-o cafenea din Iaslovăț. A amenințat-o pe gestionară, care a deschis casa, de unde autorul jafului a luat o parte din încasări. Autorul a plecat liniștit ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar fata a pus mâna pe telefonul mobil și a alertat poliția.
Autorul a fugit cu suma de 1.386 de lei. Inițial, s-a recuperat suma de 764 de lei, restul prejudiciului fiind achitat ulterior de tatăl tânărului. De altfel, Judecătoria Rădăuți a luat act că persoanele vătămate nu au pretenţii de natură civilă de la inculpat.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de ”tâlhărie calificată”, ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor” și ”deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării”.