Prezent la București, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut un nou tur pe la ministere, pentru a urgenta rezolvarea unor probleme și necesități ale municipiului reședință de județ.

O astfel de vizită a fost făcută la Compania Națională de Investiții, unde a purtat discuții cu privire la licitațiile de la Sala Polivalentă de 5000 locuri de la Suceava și Creșa din Dealul Mănăstirii.

„La Sala Polivalentă este posibil să se semneze contractul de proiectare și execuție după data de 26 .05.2022, când este termen final la contestație, la Curtea de Apel București. Pentru Creșa din Dealul Mănăstirii, dacă nu sunt contestații se poate semna contractul  de proiectare și execuție în prima decadă a lunii iunie”, a precizat edilul sucevean.
De asemenea, Ion Lungu a purtat discuții la Ministerul Dezvoltării în legătură cu depunerea de proiecte pe "Programul Termoficare", din care municipiul Suceava a atras cei mai mulți bani în perioada 2006 -2021 (aproximativ 10 milioane de euro).

Acest lucru a contribuit la reabilitarea a aproximativ 40% din punctele termice și rețelele de transport-distribuție din oraș, dar lucrarea trebuie continuată, pentru a se reduce la minim pierderile de pe rețele și a fi furnizate servicii cât mai bune consumatorilor, în ideea că unii dintre cei care au plecat din sistemul centralizat se vor întoarce, ca urmare a oferirii de servicii de calitate, la un preț rezonabil.