Proba practică pentru obținerea permisului de conducere auto care a avut loc luni, 23 mai a.c., s-a remarcat prin numărul mare de candidați programați care nu s-au prezentat la examen. Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a declarat că a rămas „neplăcut surprins” de numărul mare al candidaților programați și neprezentați, respectiv 44 de persoane, „situația fiind cu atât mai neplăcută dacă ne raportăm la cei 67 candidați absenți pe parcursul întregii săptămâni care a trecut”.

„Fac din nou apel atât la candidați, cât și la reprezentanții școlilor de șoferi, să manifeste responsabilitate și totală disponibilitate, astfel încât să fie posibilă examinarea în următoarea perioadă a unui număr cât mai mare de persoane. Detașarea unui număr atât de mare de examinatori care să vină în sprijinul celor de la serviciul comunitar de permise din Suceava este o măsură excepțională adoptată de conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Dar, fiind o măsură cu caracter excepțional, nu știm dacă sau când se va repeta. Prin urmare, suntem în fața unei oportunități și solicit tuturor factorilor implicați să nu o irosească”, este mesajul prefectului Moldovan.

Astfel, la categoriile B, BE de la proba practică de luni, 23 mai, comisiile de examinare alcătuite din lucrători din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, la care s-au adăugat examinatori detașați din cadrul altor servicii similare din țară, au avut programate 158 de persoane, dintre care au fost examinate 123. Au fost admiși 88 de candidați, respinși au fost 35, iar 35 nu s-au prezentat. Promovabilitatea a fost de 71,54%. La categoriile C, CE au fost programate 20 de persoane, dintre care 6 nu s-au prezentat. Dintre cei 14 candidați examinați, 13 au fost admiși și unul respins; promovabilitatea a fost de 92,85%. La categoriile D, DE au fost programați 4 candidați, dintre care 3 nu s-au prezentat. Singurul candidat examinat a promovat.

În cursul zilei de marți, urmare a analizei susținute împreună cu conducerea Serviciului de Permise Auto Suceava, prefectul Alexandru Moldovan a dispus ca trei agenți de poliție, care în prezent desfășoară activități pe linie de înmatriculări, să urmeze procedurile în vederea reînoirii atestatului de examinator, astfel încât să poată desfășura, la nevoie, activități în cadrul comisiilor de examinare la proba practică. De asemenea, a fost demarată procedura de ocupare a unei funcții vacante de ofițer în cadrul structurii Compartimentului Înmatriculare Evidență Vehicule Rutiere.