Moartea unei femei în vârstă de 82 de ani din orașul Broșteni a trezit suspiciunile echipei operative de polițiști ajunsă la fața locului, aceștia demarând cercetările pentru a stabili modul în care s-a produs decesul. În scurt timp s-a constatat că moartea  acesteia fusese violentă și, mai mult de atât, survenise în urma unui viol. Investigațiile care au urmat i-au condus pe polițiști către un principal suspect, un bărbat de 37 de ani din localitate, care a ajuns în spatele gratiilor pentru 30 de zile.

Moartea în împrejurări suspecte s-a produs în cursul nopții de joi spre vineri, Vărvara Bălău, de 82 de ani, fiind găsită vineri decedată în locuința sa din satul Cotârgași, al orașului Broșteni. Echipa operativă  cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Suceava și Poliția Orașului Broșteni au demarat cercetările la fața locului, primele indicii arătând că ar avea de-a face cu săvârșirea unei fapte violente cu intenție.

În urma activităților operative de investigare complexă efectuate, în scurt timp a fost identificat principalul suspect de comiterea faptei, Constantin Mandric, în  vârstă de 37 de ani, necăsătorit, cu domiciliul din localitate. Cercetările și audierea suspectului au stabilit că în cursul serii de joi, în jurul orei 22.00, după ce a consumat băuturi alcoolice la un local din apropiere, bărbatul de 37 de ani s-a deplasat la locuința victimei, cunoscând că aceasta locuia singură, cu intenția de a întreține raporturi sexuale. El a reușit să pătrundă în interior, după care a povestit că a tras-o pe victimă de pe pat și a întreținut raporturi sexuale normale cu aceasta, împotriva voinței acesteia, care a ripostat și a încercat să scape, provocându-i acestuia zgârieturi pe față. Din cauza opoziției victimei, bărbatul i-a imobilizat acesteia ambele brațe prin comprimarea pe piept, după care a părăsit locuința femeii.

Necropsia cadavrului efectuată în cursul zilei de sâmbătă a stabilit că moartea victimei a fost violentă și s-a datorat asfixiei mecanice prin comprimare toracică.

Cazul a fost preluat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care au dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în infracțiunile de violare de domiciliu, viol și viol urmat de moartea victimei. În cursul audierilor bărbatul de 37 de ani și-a recunoscut fapta, față de acesta inițial fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. Pe numele său a fost emis apoi un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, urmărirea penală fiind continuată pentru concursul de infracțiuni comise de acesta.