La sfârșitul săptămânii trecute, terenurile de zgură de la Complexul Sportiv „Unirea” au găzduit cea de-a doua ediție a Cupei „Barbera” la tenis de câmp, o competiție din cadrul Circuitului Tenis 10. Întrecerea a avut în program concursuri la trei categorii de dificultate, Verde, Portocaliu și Roșu, fiind adresată copiilor cu vârsta mai mică de 10 ani.

Turneul este susținut integral de casa de expediții Barbera Import SRL din Suceava, prin Alexandru Huțu, care este la rândul său un împătimit al tenisului, beneficiind și de sprijinul companiei Merlin's Beverages din Piatra Neamț, care a oferit băuturi răcoritoare copiilor.

Fiecare din cei 18 participanți a primit câte un prosop de tenis cu logoul organizatorului și voucher Decathlon în valoare de 100 lei, în vreme ce laureații competiției, pe lângă medalie și cupă, au fost răsplătiți astfel: rucsac și voucher Decathlon de 400 lei pentru locul 1, voucher de 300 lei pentru locul 2 și voucher de 200 lei pentru locul 3.

Iată cum se prezintă tabloul fruntașilor Cupei Barbera 2022:

Verde: 1. Samachise Cristian; 2. Nichitean Ianis; 3. Rainer Robert.

Portocaliu: 1. Sosoi Bianca; 2. Mironescu Teodora; 3. Şoimaru Patrick.

Roșu: 1. Rădășanu Adelina; 2. Prelipcean Olivia; 3. Giocaș Vlad.

Circuitul Tenis 10 reprezintă un concept relativ nou implementat de Federaţia Română de Tenis, în baza campaniei internaţionale de iniţiere şi învăţare a acestui sport, susţinută de ITF. În funcţie de abilităţi şi de vârsta concurenţilor, la asemenea concursuri se utilizează mingi mai uşoare, rachete mai scurte sau terenuri mai reduse ca dimensiune, organizatorii încercând prin aceste metode să inoculeze dragostea pentru tenis celor mai mici jucători, ştiut fiind că tenisul trebuie adaptat vârstei şi capacităţilor fizice ale copiilor.