Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava a anunțat că începând de luni, 8 august a.c., românii pot investi în titlurile de stat „Tezaur”, cu maturitate de 1 an și dobândă anuală de 8,25%. Titlurile de stat au valoare nominală de un leu și sunt în forma dematerializată. Aceste titluri pot fi cumpărate în perioada 8 – 26 august 2022 în mediul online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschiderea contului de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online cei interesați pot să acceseze Ghidul Tezaur online și Tezaur online. Titlurile de stat mai pot fi achiziționate între 8 și 29 august 2022 de la unitățile Trezoreriei Statului, între 8 și 26 august 2022 în mediul urban și în perioada 8 – 25 august 2022 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A.

Potrivit Finanțelor sucevene, dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Pentru aceste titluri sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

„Interesul românilor pentru titlurile de stat TEZAUR s-a menținut la un nivel ridicat și în luna iulie, suma investită fiind de 1,49 miliarde lei”, a transmis Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava. Prospectul de emisiune și orice eventuale modificări sunt publicate la secțiunea Datorie publicăwww.posta-romana.ro.