Federația Română a stabilit tabloul meciurilor din turul I al Cupei României, sezonul 2022-2023, fază în care vor intra în competiție și echipele sucevene de Liga a III-a Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni. Partidele se vor disputa pe data de 17 august, într-o singură manșă, orele de desfășurare urmând a fi anunțate ulterior.

Conform calculelor hârtiei, rădăuțenii pornesc cu prima șansă în confruntarea cu nou promovata în eșalonul al treilea Viitorul Darabani, chiar dacă vor evolua în deplasare.

,,Putem să ne declarăm mulțumiți după această perioadă de pregătire foarte grea, o etapă în care toți băieții au făcut tot ce a stat în puterile lor pentru a se antrena cât mai bine. Adversarul din Cupa României este unul incomod, pe care îl respectăm. Eu îmi doresc să câștigăm toate meciurile, inclusiv cele din Cupa României, important este să fim sănătoși și pregătiți 100% la ora fiecărui joc”, a declarat antrenorul Bucovinei, Ionuț Plămadă.

În ce-i privește pe fălticeneni, vor primi pe Stadionul „Constantin Jamaischi” replica Ceahlăului Piatra Neamț.

„Meciul cu Ceahlăul va fi unul dificil pentru că întâlnim principala candidată la promovare din seria noastră. Cu toate acestea, ne dorim să ne calificăm și, de ce nu, să depășim performanța din sezonul trecut, când am ajuns până în șaisprezecimi, acolo unde am făcut o figură frumoasă în duelul cu echipa de Liga I FC Voluntari”, a precizat Iulian Ionesi, antrenorul celor de la Șomuz.