Echipa națională handbal juniori a României, cu nu mai puțin de 10 jucători de la Clubul Sportiv Universitar din Suceava în componență, este vorba de Dragoș Podovei, Daniel Stanciuc, Bogdan Niculaie, Codrin Radu, Cătălin Zarițchi, Ștefan Armanu, Alex Focșăneanu, Florin Drăgoi-David și Sorin Grigore, plus antrenorul secund Vasile Boca, a repurtat luni seară o victorie categorică la debutul Europenelor de la Craiova, grupa a doua valorică.

„Tricolorii” au învins clar reprezentativa similară a Marii Britanii, cu scorul de 46-10 (18-4). Cel mai bun jucător de pe teren a fost suceveanul Cătălin Zarițchi, care a izbutit să înscrie 12 goluri din tot atâtea aruncări, pe lista marcatorilor mai trecându-și numele și alți handbaliști de la CSU, precum Sorin Grigore (4), Daniel Stanciuc (3), Ștefan Armanu (3), Florin Drăgoi-David (2), Codrin Radu (2) și Alex Focșăneanu (1).

Marți, de la ora 19.00, România va disputa al doilea meci al Grupei B, în compania Moldovei, pentru ca joi, de la aceeași oră, să întâlnească Finlanda.