Un bărbat în vârstă de 28 de ani a ajuns în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore, după ce a condus beat, a intrat într-un autoturism de pe contrasens și a părăsit locul faptei. Accidentul s-a petrecut luni dimineață, la Frătăuții Noi, din fericire fără consecințe foarte grave.

Samuel Pleșca, în vârstă de 28 de ani, din Frătăuții Noi, conducea un autoturism BMW, cu numere de Irlanda, pe DJ 178C, pe raza localității de domiciliu, și, rezultă din ancheta poliției, într-o curbă la stânga, a pătruns cu mașina pe sensul opus de mers. Aici, a intrat în  coliziune frontală cu un alt BMW, condus de Cătălin B., în vârstă de 51 de ani, din Straja.

Personalul medical ajuns la fața locului l-a preluat pe șoferul în vârstă de 51 de ani, cel care se deplasa regulamentar. Acesta a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticat preliminar cu un traumatism cranio-cerebral prin accident rutier.  

Șoferul de 28 de ani nu a fost găsit la locul accidentului, fiind identificat ulterior de polițiști la adresa de domiciliu. 

Acesta a fost condus la sediul Poliției municipiului Rădăuți, unde a fost testat cu aparatul etilometru, rezultatul fiind o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus apoi la Spitalul municipal Rădăuți, unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat să i se recolteze probe biologice.

Prin urmare, polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunile de „vătămare corporală din culpă”, „părăsirea locului accidentului” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Audiat și pus sub acuzare, Samuel Pleșca a fost reținut în arestul poliției județene, în după-amiaza zilei de luni, în baza ordonanței pentru 24 de ore.

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți urma să decidă ce măsuri restrictive va lua mai departe în acest caz.