Un conflict mai vechi între doi bărbați care sunt și rude a escaladat luni dimineață, în Piața din Milișăuți. Daniel Viorel Sauciuc, din Milișăuți, a sunat la 112 și a cerut ajutor, sesizând că a fost lovit cu o bâtă în spate și apoi atacat cu o sabie. Respectivul avea o plagă tăiată la braț, produsă în timp ce se apăra și încerca să-l deposedeze de arma albă pe un alt bărbat, identificat ulterior în persoana lui Vasile Marcu, în vârstă de 45 de ani, din Dornești.

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat și ridicat o bâtă cu urme de sânge și o sabie de dimensiuni mai mici.

Daniel Viorel Sauciuc a fost transportat cu ambulanța la Spitalul municipal Rădăuți, fiind diagnosticat cu o plagă tăiată la mâna dreaptă și excoriații la nivelul spatelui. Și Cristi Marcu, cel acuzat că a scos obiectele contondente și a lovit cu ele, a acuzat leziuni, personalul medical constatând excoriații la nivelul mâinii stângi.

Daniel Viorel Sauciuc ne-a contactat și a precizat că a lucrat în trecut pentru vărul său, Cristi Marcu, care are o rulotă cu care merge prin piețe, însă nu a fost mulțumit de banii primiți și a plecat. Ulterior, relațiile dintre ei au devenit tot mai proaste și s-a ajuns la scandaluri și amenințări.

„Luni dimineață, am mers în Piața Milișăuți, el (n.r. Cristi Marcu) era venit cu rulota cu mici și m-am trezit atacat și lovit cu bâta în spate.... M-am apărat, l-am mușcat de mână, el a fugit în rulotă și apoi a ieșit cu o sabie. M-a lovit și cu sabia, la mână, în timp ce mă apăram. Polițiști de la Milișăuți au venit după vreo jumătate de oră, a trebuit să insist ca să ridice bâta și sabia, eu consider că asupra mea a fost o faptă de tentativă de omor, cu mulți martori de față”, a declarat Daniel Viorel Sauciuc.

Bărbatul a demarat deja procedurile pentru a-și scoate certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite, mai ales plaga tăiată.

Cel puțin în prima fază a anchetei polițiștii au deschis dosar penal privind comiterea infracțiunii de loviri sau alte violențe.