Autopsia dispusă în cadrul dosarului penal deschis de polițiști în cazul tinerei în vârstă de 24 de ani decedate în ajunul nunții a dus la câteva prime concluzii care însă sunt preliminare, fiind recoltate probe suplimentare care vor putea aduce certitudini.

Ce se știe destul de clar este că Alexandra Sauciuc a murit în urma unui stop cardio-respirator, cu patologie cardiacă preexistentă, probleme de inimă anterioare, care au necesitat și montarea a două stenturi.    

Totuși, aceste probleme erau stabilizate, însă cumulate cu alți factori au dus după toate probabilitățile la cumplita dramă.

Externată din spital pe 2 august, la cerere, după ce fusese diagnosticată cu Covid, tânăra avea și plămânul afectat, fapt confirmat din informațiile noastre și la autopsie.

Practic, virusul, răceala puternică, afectarea plămânului, ar fi putut agrava brusc problemele cardiace, legătura dintre cele două afecțiuni fiind bine cunoscută și documentată medical.  

Sarcina avansată, la o persoană cu două probleme deja suprapuse, afecțiunile cardiace și pulmonare, a contribuit probabil la acest deznodământ atât de tragic. Din păcate, nici copilul extras prin cezariană nu a putut fi salvat.    

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că tânăra, care era însărcinată în 8 luni, fusese internată cu Covid-19 în spital în data de 27 iulie a.c. și se externase la cerere, în data de 2 august, pentru că avea programată nunta. Tânăra avea afecțiuni cardiace preexistente, fusese operată pe cord la vârsta de 20 de ani și avea două stenturi, astfel că medicii i-au monitorizat atent starea de sănătate afectată de Covid-19. Conform doctorului Teodorovici, tânăra a fost externată la cerere, cu stare generală bună, fără necesar de oxigen, analize în parametri normali, cu tratament efectuat complet.

Externarea este din data de 2 august, așadar cu 17 zile înainte de ziua fatală.

În seara de vineri, 19 august, în jurul orei 21.30, Alexandrei i s-a făcut rău și cel cu care ar fi trebuit să aibă nunta a transportat-o cu autoturismul personal la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. Echipa medicală a constatat că tânăra era în stop cardio-respirator, i-a aplicat manevre de resuscitare și a transferat-o la UPU Suceava. Medicii au făcut eforturi disperate să o mențină în viață pentru a salva măcar copilul, dar din păcate atât mama, cât și copilul au decedat. Mama și copilul au fost declarați decedați în noaptea de 19 spre 20 august, în jurul miezului nopții. 

Cei doi tineri urmau să aibă cununia religioasă sâmbătă, 20 august.

Așadar, în seara dinaintea nunții s-a consumat imensa dramă.  

Întreaga comunitate din Păltinoasa este marcată de moartea Alexandrei și de durerea lui Silviu, care și-a pierdut soția și copilul.

În acest caz, poliția a deschis un dosar penal și cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, cauza urmând a fi soluționată procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului.