Primarul din Păltinoasa, Eduard – Rudolf Wendling, îl acuză pe preotul din comună, Mihai Manolache, de oficierea căsătoriei religioase în afara cadrului legal. Primarul Wendling s-a sesizat despre această situație după moartea tinerei Alexandra Sauciuc în data de 20 august a.c., exact în ziua în care aceasta ar fi trebuit să aibă cununia religioasă și nunta cu un tânăr din Păltinoasa, Silviu Miroș. În urma întrebărilor primite de la jurnaliști, primarul Eduard  Wendling s-a interesat despre acest cuplu și a constatat cu surprindere că Alexandra și Silviu urmau să se căsătorească civil abia săptămâna viitoare, în data de 25 august ac.. „Ei au adus toate cu documentele la noi, inclusiv certificatul medical, marți, 16 august și conform legii căsătoria civilă urma să aibă loc după 10 zile, adică săptămâna viitoare, joi, 25 august. În absența certificatului de căsătorie civilă preotul nu are cum să oficieze căsătoria religioasă, este ilegal”, a declarat, duminică, primarul. Acesta a mai spus că este „profund indignat” că preotul „nu respectă legea”.

Contactat telefonic, preotul Manolache a declarat că el le spune tuturor cuplurilor că la cununia religioasă au nevoie de certificatul de căsătorie, iar Alexandrei și lui Silviu le-ar fi comunicat în urmă cu 3-4 săptămâni. „Eu le spun ce le trebuie – certificat, verighete, vin, pișcoturi, nașii să fie cununați... Certificatul îl prezintă chiar la cununie”, a spus preotul.

Întrebat ce ar fi făcut dacă sâmbătă, la cununia religioasă, Alexandra și Silviu nu ar fi prezentat certificatul de căsătorie, respectiv dacă într-o astfel de situație ar anula ceremonia, preotul Mihai Manolache a răspuns: „Acum s-au dus toate... M-am așezat pe scaun când am auzit că fata a murit. O tragedie...”.

Conform art. 48 (2) din Constituția României, „condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege” și „căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă”.