Un concert excepțional, susținut de celebrul compozitor Eugen Doga alături de renumita orchestră „Frații Advahov”, va avea loc în șanțul de apărare al Cetății lui Ștefan cel Mare,  duminică, de 21 august 2022, de la ora 19.00. Intrarea este liberă.

Eugen Doga este autorul unui număr foarte mare de lucrări - cântece și romanțe, balet și operă, muzică pentru filme și muzica pentru piese de teatru, coruri și cvartete, inclusiv imnul oficial al Chișinăului.

Orchestra „Frații Advahov” a fost fondată în anul 2005 sub conducerea lui Vitalie și a lui Vasile Advahov, a cântat alături de artiști renumiți din România și Republica Moldova, fiind invitată și la multe concerte în străinătate. Numele fraților Advahov a depășit barierele muzicii populare, având o mulțime de colaborări și cu interpreți și trupe ale altor genuri muzicale, ajungând celebri în lume și după participarea la Eurovision alături de celebra trupă Zdob și Zdub.

Concertul are loc în cadrul programului „Basarabia salută Bucovina” - Eveniment de susținere a tradițiilor și obiceiurilor din Republica Moldova.

Organizator: Consiliul Județean Suceava în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Chișinău, Primăria Orașului Cricova, Consiliul Raional Soroca, Consiliul Raional Sîngerei, Consiliul Raional Rîșcani, Consiliul Raional Ștefan Vodă, Muzeul Național al Bucovinei și Centrul Cultural Bucovina. Proiect realizat cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, în cadrul Programului „Cultură”.
Evenimentele vor fi filmate si transmise live pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Suceava.