Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din municipiul Suceava, care se deplasa cu o motocicletă, a căzut victimă într-un accident rutier după ce un șofer a efectuat un viraj la stânga, intrând practic în el. Accidentul s-a produs joi dimineață, în jurul orei 8.00, la Cumpărătura, iar șoferul implicat în accident era și băut.

Din cercetările poliției rezultă că șoferul în vârstă de 51 de ani, din comuna Șcheia, a efectuat un viraj la stânga, moment în care a intrat în coliziune cu motocicleta condusă regulamentar din sens opus de un bărbat în vârstă de 42 de ani din municipiul Suceava.

Motociclistul a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital, pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii ajunși la fața locului i-au pus etilotestul șoferului care a provocat accidentul, rezultând concentrația de 0,47 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, alcoolemia fiind peste limita contravențională, deci încadrabilă la infracțiune.

Polițiștii au putut să îi verifice alcoolemia și motociclistului, aceasta fiind 0.  

Polițiștii au deschis dosar penal pentru două infracțiuni, respectiv „vătămare corporală din culpă” și „conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”.