Comunitatea din Bosanci a decis să nu mai tolereze situația dezastruoasă de pe DJ 208A, Suceava-Liteni-Dolhasca, cu lucrările de modernizare blocate în urma sistării vechiului contract și în așteptarea unei licitații noi care va avea loc în cel mai bun caz în septembrie.

Anterior, au fost trimise adrese scrie către Consiliul Județean Suceava în care s-a cerut intervenția imediată pentru repararea provizorie a celor două porțiuni de drum din Bosanci aflate în stare foarte proastă. S-au cerut intervenții punctuale, având în vedere că șansele de reîncepere efectivă a unor lucrări majore în acest an par reduse. 

Miercuri după-amiază, câțiva metri liniari din drumul județean, de la intrarea în Bosanci dinspre Ipotești, au fost asfaltați cu utilaje locale. Acțiunea poate fi catalogată mai mult ca una cu caracter simbolic am putea spune. Localnicii au transmis însă că intenționează să asfalteze cât de curând și o a doua porțiune de drum, mult mai lungă, de câteva sute de metri.

Din punct de vedere al legii, această intervenție are caracter penal. Asta dacă administratorul drumului, în speță Consiliul Județean Suceava, va face o sesizare în acest sens

Primarul din Bosanci, Neculai Miron, spune că nu este implicat în această acțiune, fiind o inițiativă cetățenească, care nu este legală, dar care este ca un strigăt de disperare al gospodarilor și agenților economici din Bosanci.

Pe de o parte, oamenii au dreptate, însă marea problemă este că în pregătirea licitației care va avea loc probabil în septembrie drumul urma să fie predat exact în starea constatată în teren, în urma expertizei care s-a efectuat.

Totuși, Consiliul Județean Suceava pare să fi mers pe calea medierii, vicepreședintele Vasile Tofan având programată o întâlnire, joi după-amiază, cu primarul Niculai Miron pentru a se găsi o soluție de mijloc în această problemă. Toată lumea așteptă cu interes care este această soluție.