Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a organizat în perioada mai - iulie cea de-a doua ediție a Concursului de fotografie pentru tineri și copii „Surprinde frumosul!”, câștigătorii fiind desemnați în luna august.
 
„Au participat tineri și copii din Eparhia noastră, din întreaga țară și din străinătate (Rep. Moldova). Fotografiile trimise de tineri au toate o frumusețe a lor. Tinerii au dat dovadă că le pasă, au arătat creativitate, inteligență în alegerea cadrelor și elementelor care să transmită frumosul. Astfel, mesajul s-a îndreptat puternic către cei care privesc fotografia, munca lor – opera lor de artă”, a pr. Justinian Remus A. Cojocar, inițiator al proiectului.
 
Vă prezentăm câștigătorii pentru fiecare etapă de vârstă în parte.
 
La etapa de vârstă 6-14 ani au fost premiați:Premiul I: Matei Constantin Onciu (14 ani) din localitatea Dragomirna; Premiul II: Maria Sofia Chauciuc (11 ani) din mun. Suceava; Premiul III: Maria Magdalena Solomon (14 ani) din mun. Suceava.  
 
La etapa de vârstă 14-20 ani au fost desemnați câștigători: Premiul I: Teodora Bruja (19 ani) din localitatea Pojorâta; Premiul II: Bogdan Drahta (17 ani) din localitatea Udești; Premiul III: Ioana Balațchi (16 ani) din localitatea Sfântu Ilie.
 
La categoria de vârstă 20-35 ani au fost premiați: Premiul I:  Maria Magdalena Bumbac(21 ani) din localitatea Probota; Premiul II: Mădălin Bulboacă (24 ani) din mun. Galați; Premiul III: Vasilica Turtă (20 ani) din localitatea Vicovu de Sus.
 
La peste peste 35 de ani, cei mai buni au fost: Premiul I: Silvia Banea (42 ani) din mun. Galați; Premiul II: Radu Bruja (45 ani) din localitatea Pojorâta; Premiul III: Armand Dascălu (46 ani) din mun. Suceava.
 
Premiile în bani sunt următoarele: 500 lei pentru Premiul I, 300 lei pentru Premiul II și 200 lei pentru Premiul III. Valoarea totală a premiilor e de 4000 de lei.
 
Câștigătorii vor fi premiați într-un cadru festiv până la începerea anului școlar 2022-2023. Toți tinerii și copiii participanți, pe lângă diplome, vor beneficia pe rând, de o zi de promenadă prin municipiul Suceava, la bisericile voievodale, la Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou, Cetatea de Scaun și Muzeul Satului Bucovinean.
 
Scopul concursului „Surprinde frumosul!” este de a-i motiva pe tineri şi pe copii să fie creativi, muncitori, empatici și să aibă încredere în ei, dezvoltându-și calitățile primite în dar de la Dumnezeu.
 
„Ştim că au abilități tehnice în uzul diferitelor dispozitive electronice şi cei mai mulți au un telefon cu care se pot face fotografii de calitate. Din păcate, timpul petrecut în fața telefoanelor este destul de îndelungat, în general vorbind, afectând sănătatea fizică, mintală şi duhovnicească. Ne dorim să-i determinăm să utilizeze telefonul cu folos şi cât trebuie”, a transmis pr. Justinian-Remus A. Cojocar.
Echipa juriului a fost formată din: Irina Ursachi, redactor și fotoreporter în cadrul Sectorului Media și Comunicare al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Candrea Brothers (Andrei și Cezar), foto-jurnaliști profesioniști (Andrei Candrea, a obținut în anul 2020 Premiul II, la Concursul „Biserica în pandemie” al Agenției de Știri Basilica) și pr. Justinian-Remus A. Cojocar, în calitate de iniţiator al proiectului.