Decizie surprinzătoare în politica suceveană – președintele  filialei județene Suceava a USR, senatorul Gheorghiță Mîndruță, și-a dat demisia din cadrul partidului. Acesta rămâne în continuare reprezentant al comunității care l-a votat în Parlamentul României, dar fără a fi afiliat politic. Cel puțin deocamdată.

Anunțul a fost făcut chiar de către Gheorghiță Mîndruță, care s-a confruntat cu o serie de lupte interne în partid, pe diverse teme și acțiuni.

„Astăzi am depus oficial demisia mea din cadrul partidului USR, implicit din funcția de președinte al filialei județene Suceava.

Sentimentul care mă încearcă este o mare dezamăgire.

Nu-mi pare rău că plec din USR, îmi pare rău pentru unii oameni buni care rămân acolo”, a spus senatorul Gheorghiță Mîndruță.

Acesta a oferit și o serie de explicații ale deciziei sale.

„Aș putea enumera o listă lungă de motive care m-au făcut să iau această decizie, care nu este una pripită, ci îndelung gândită și asumată, așa cum îmi e felul. Mă voi rezuma doar la câteva idei, fiind dator față de sucevenii care m-au ales senator pe lista alianței USR - PLUS în 2020, dar și față de membrii de partid care m-au votat să le fiu președinte al filialei județene Suceava, în urmă cu un an de zile.

Încă de la începutul fuziunii dintre USR și PLUS au existat dispute și păreri contradictorii, însă ele au fost canalizate greșit spre conflicte interne, nu spre evoluție si transparență, așa cum ar fi fost de dorit. Disputele interne au fost alimentate de diverși lideri și grupuri dornice de putere, care au pus mai presus interesele personale și de grup decât angajamentele luate în fața românilor. Pentru unii dorința de putere, de a deține cât mai multe <titulaturi> și de a avea influență, a primat.

Am constatat cu regret în ultimele luni lipsa de reacție a conducerii USR prin acțiuni concrete la problemele sesizate din filiala pe care o reprezint și nu numai. Poleiala cuvintelor mari folosite de unii lideri a început să se risipească”.

În final, Gheorghiță Mîndruță a transmis un mesaj celor pe care îi reprezintă în Parlament:

„Doresc să mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și pot fi siguri că voi rămâne fidel principiilor și valorilor care m-au determinat să intru în politică, iar principala mea preocupare ca membru al Senatului este să promovez idei și proiecte care să servească interesele oamenilor”.

În mod evident, decizia sa va declanșa o luptă internă pentru funcția de președinte a partidului la nivel județean, încât perioada următoare va fi una „fierbinte” în USR.