Federația Română de Fotbal a anunțat joi componența celor zece serii de Liga a III-a în perspectiva viitoarei ediții de campionat. Seria I, din care fac parte cele trei formații din județul Suceava, este vorba de Foresta, Bucovina Rădăuți și Șomuz Fălticeni, le mai are pe tabloul de concurs pe Ceahlăul Piatra Neamț, Dante Botoșani, Știința Miroslava, CSM Bacău, nou promovatele Viitorul Darabani și Rapid Brodoc, plus echipa secundă a harghitenilor de la Csikszereda Miercurea Ciuc, care a fost plasată în această serie după retragerea din campionat a celor de la Sporting Juniorul Vaslui.

Stabilirea țintarului se va produce vineri, 19 august, ediția de campionat 2022-2023 a Ligii a III-a urmând să debuteze pe data de 27 august.

Competiția se va desfășura după aceleași criterii ca și în sezonul trecut. După încheierea sezonului regulat, primele patru clasate vor juca în play-off, iar ultimele șase în play-out. Echipele clasate pe primele două poziții la finalul play-off-ului se vor califica în semifinalele barajului de promovare, unde împerecherea se va face astfel: loc 1 Seria I – loc 2 Seria a II-a și loc 2 Seria I – loc 1 Seria a II-a.

Câștigătoarele acestor confruntări vor disputa ulterior, în dublă manșă, finala care va decide echipa ce va promova în eșalonul al doilea al fotbalului românesc.

Gabriel TODERAȘCU