S-a născut în satul Oglinzi, comuna Răucești, județul Neamț, la data de 11.06.1941, într-o casă cu 8 copii (+ Vasile, + Sofica, Ioan, Elena, Axineta, Agripina și Andrei), din părinții Ilie și Paraschiva Sava, o familie de oameni credincioși unde a primit o educație creștinească aleasă. La terminarea celor 8 clase în satul natal a urmat cursurile Seminarului Teologic de la Mănăstirea Neamț.

În anul 1961 se înscrie la Institutul Teologic de grad universitar din București. După terminarea Facultății de Teologie primește postul de ghid la Mănăstirea Arbore. La 1 mai 1967 este hirotonit preot la Mănăstirea Neamț pe seama Parohiei Ortoaia, lângă Vatra Dornei.

            La Ortoaia, și-a început cu devotament și cu mult drag de credință activitatea pastoral misionară de preot, unde s-a remarcat prin: renovarea Bisericii parohiale, construirea unei case parohiale, a unui prăznicar precum și renovarea unui Paraclis cu valoare istorică, ce reprezintă istoria acestei localități.

            În urma unui concurs, în anul 1976, pe timpul păstoririi Mitropolitului Iustin Moisescu a ocupat postul de preot paroh la Parohia Mănăstirea Humorului. Aici găsește începută construcția unei noi biserici (la centura de sub bolți), de către preotul Dimitrie Voloșciuc, biserică pe care a finalizat-o și a împodobit-o cu pictură, străni și toate cele necesare cultului.

            La data de 21 august 1983, cu binecuvântarea lui Dumnezeu și sprijinul vrednicilor gospodari din această comună, lucrările s-au finalizat și această biserică a fost sfințită. Anul acesta se împlinesc 39 ani.

            Între anii 1983-1987 a fost preot paroh în localitatea Ripiceni, județul Botoșani, iar din 1987 până în anul 1999 a fost preot paroh în comuna Botoșana, jud. Suceava, unde a desfășurat din nou o intensă activitate pastorală, administrativ bisericească: a restaurat Biserica monument (1810), resfințită în anul 1996,  a renovat casa parohială(fost sediu de C.A. P.) și a construit o frumoasă clopotniță.

            Anul 1999, luna februarie, îi aduce bucuria de a fi numit preot paroh din nou la Parohia Mănăstirea Humorului, unde continuă activitatea cu multă dăruire și alături de credincioși construiește o nouă clopotniță. Aici este altarul de unde a ieșit la pensie, apoi slujind ca pensionar la Parohia Berchișești II.

            A fost un preot care a slujit cu dragoste pe Dumnezeu și pe oameni, cu multă răbdare și pricepere. S-a bucurat de viața de familie având doi copii: Ștefan și Voichița, de soția Silvia care i-a fost alături, iar anii de pe urmă i-au adus o boală grea pe care a purtat-o cu credință.

            Mereu își amintea și zicea: „Dreptul Iov câte a suferit? Fără să mă asemăn lui îi mulțumesc lui Dumnezeu, pentru cele bune și pentru cele mai grele!”

            Înmormântarea va avea loc luni, 22.08.2022, la ora 11:00, în biserica parohială din Mănăstirea Humorului.