Șoferul unui Mercedes, care se deplasa pe un drum comunal din Frătăuții Vechi, nu a oprit la semnalul unui echipaj de poliție aflat în control trafic, accelerând și intrând pe un alt drum secundar, unde a oprit mașina și a sărit pe locul din dreapta. S-a întâmplat vineri noapte, în jurul orei 22.40, când echipajul de la Secția Rurală Gălănești se afla pe drumul comunal Frătăuții Vechi.

Polițiștii au observat că șoferul Mercedesului nu are intenția de a opri și a mărit viteza de deplasare, astfel că au plecat în urmărire. Fugarul a virat pe un alt drum comunal, unde a oprit. Polițiștii din echipaj au consemnat că se aflau imediat în spate și au văzut cum bărbatul a sărit de pe scaunul din stânga, de la volan, pe scaunul din dreapta. De altfel, bărbatul era singur în mașină și nu avea pe cine ”da vina” că a fost la volan. Bărbatul a refuzat orice cooperare cu agenții de poliție.

Polițiștii au stabilit ulterior că este vorba de Vasile Ciotău, în vârstă de 48 de ani, din Frătăuții Vechi, care are permisul de conducere reținut. Bărbatul a refuzat atât să sufle în etilotest cât și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, la Spitalul municipal Rădăuți.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.