O tânără în vârstă de 24 de ani, din Gura Humorului, Alexandra Sauciuc , a murit în ajunul nunții, în urma unui stop cardio-respirator. Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Dan Teodorovici, a declarat că tânăra, care era însărcinată în 8 luni, fusese internată cu Covid-19 în spital în data de 27 iulie a.c. și se externase la cerere, în data de 2 august, pentru că avea programată nunta. Tânăra avea afecțiuni cardiace preexistente, fusese operată pe cord la vârsta de 20 de ani și avea două stent-uri, astfel că medicii i-au monitorizat atent starea de sănătate afectată de Covid-19. Conform doctorului Teodorovici, a fost externată la cerere, cu stare generală bună, fără necesar de oxigen, analize în parametri normali, cu tratament efectuat complet.

În seara de vineri, 19 august, în jurul orei 21.30, Alexandrei i s-a făcut rău și cel cu care ar fi trebuit să aibă nunta, Silviu Miroș, a transportat-o cu autoturismul personal la Spitalul Orășenesc Gura Humorului. Medicii au constatat că tânăra era în stop cardio-respirator, i-au aplicat manevre de resuscitare și au transportată la UPU Suceava. Medicii au făcut eforturi disperate să o mențină în viață pentru a salva măcar copilul, dar din păcate atât mama, cât și copilul au decedat. „În cursul nopții de vineri spre sâmbătă, ambulanța a adus o gravidă de 29 de săptămâni în stop cardio-respirator, cu patologie cardiacă preexistentă, cu manevre de resuscitare în curs, care au fost continuate în sala de operație, unde s-a efectuat cezariana de urgență. Din păcate, nici mama, nici nou-născutul nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați”, a arătat dr. Teodorovici.

Tânăra Alexandra Sauciuc locuia de anul trecut cu Silviu Miroș, în Păltinoasa și sâmbătă, 20 august, urma să aibă loc cununia religioasă și nunta.  Primarul din Păltinoasa, Eduard – Rudolf Wendling, spune că Alexandra avea probleme cu inima încă din copilărie, iar „o răceală puternică” le-a agravat. Potrivit primarului, întreaga comunitate din Păltinoasa este marcată de moartea Alexandrei și de durerea lui Silviu, care și-a pierdut soția și copilul.