Reprezentatele județului Suceava în Liga Națională de Rugby au încheiat la egalitate, 20-20, derbiul local disputat sâmbătă, pe stadionul Tineretului din Gura Humorului.

În condiții grele, de caniculă, sportivii ambelor echipe au făcut risipă de efort și au jucat cu ambiție, rezultând un meci cu faze frumoase și răsturnări de scor.

Dacă humorenii au avut un plus de viteză, în principal prin tinerii care abia au terminat junioratul, oaspeții au fost mai tari pe pachetul de înaintare și au părut și mai motivați, având în vedere situația bună din punct de vedere financiar de la echipă, cel puțin raportat la ultimii an. Gazdele au jucat ceva mai bine în prima repriză și au condus cu 13-6, însă oaspeții au revenit la 13-13. S-a mers cap la cap și în continuare, gazdele preluând conducerea cu un eseu foarte frumos, cu balon șutat de la uvertură la aripă. La 20-13, CSM Bucovina Suceava a reușit să revină din nou în joc, prin superioritatea grămezii, care a câștigat un balon pe introducere adversă. Sucevenii au reușit să egaleze, cu un eseu transformat, 20-20

Așadar, egalitate perfectă, un scor cum nu se poate mai corect având în vedere cum s-a jucat de ambele părți și cât de echilibrat a fost meciul. Este deja o obișnuită ca derbiurile locale dintre cele două echipe să fie foarte echilibrate. Tot la Gura Humorului s-a mai înregistrat acum doi ani și un 13-13.