Polițiștii de la Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice Suceava au derulat, la finele săptămânii trecute, o amplă acțiune de control în piețele din Verești, Vicovu de Sus, Rădăuți și Suceava, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale privind drepturile de proprietate intelectuală, fiind căutați cei care comercializează articole vestimentare care au inscripții ce imită mărci de renume.

Este vorba de cei care vând obiecte vestimentare din material textil inscripționate cu mărci gen ADIDAS, NIKE, PUMA sau HUGO BOSS, evident contrafăcute.
În doar două zile, pe 20 și 21 august, după acțiunile din piețe, polițiștii au identificat și ridicat 707 obiecte vestimentare inscripționate cu mărci înregistrate și protejate pe teritoriul României cu o valoare de peste 123.000 lei, circa 25.000 de euro așadar. Este una din cele mai mari capturi de acest gen, dimensiunile afacerilor de acest gen fiind importante.

În cadrul acțiunii au fost constatate și 4 infracțiuni. După expertiza care confirmă că produsele sunt contrafăcute se ajunge la trimiterea în judecată a celor care au pus în vânzare mărfurile. Case mari de avocatură reprezintă în aceste procese firmele de renume prejudiciate.