Primăria Suceava nu va recurge la reducerea iluminatului public pentru a face economie la energia electrică. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că municipalitatea suceveană deja a redus consumul de electricitate la jumătate, prin modernizarea iluminatului public cu lămpi de tip led, mult mai economice decât cele clasice. „Noi deja facem economie de câțiva ani, factura la energia electrică este la jumătate față de cât plăteam înainte de modernizarea iluminatului public. Vom face și în continuare economii, dar nu cred că vom ajunge să stingem iluminatul pe străzi, cum am văzut o serie de inițiative. Nu cred că la orașele mari se pretează acest lucru. Nu sunt economii atât de mari”, a afirmat primarul. 

Acesta a spus că administrația locală va continua programul de schimbare a corpurilor de iluminat cu lămpi de tip led pe încă 21 de străzi din oraș: Cabanei, 21 Decembrie, Traian Țăranu, Petre Țuțea, Octavian Goga, Roma, Morii, Sucevița, Voroneț, Bazarului, Bazelor, Aleea Dumbrăvii, Eraclie Porumbescu, Ilie Ilașcu, Zamcei - Fundătura, Aurel Vlaicu, Dobrilă Eugen, Făgetului, Molidului, Triajului, Petru Comănescu, pe care se vor monta 231 de lămpi și 262 de stâlpi.

De asemenea, se va extinde rețeaua de iluminat public pe străzile Sofia Vicoveanca, Mitocului, Mircea Țurcanu, Cuza Vodă, Emil Diaconescu, Constructorului, Energeticianului, George Călinescu, George Topîrceanu, Ionel Teodoreanu, Matei Millo, Nicolae Cătănescu, Eraclie Porumbescu, Tudor Vianu.

Potrivit lui Ion Lungu, proiectele sunt depuse la Agenția Fondului de Mediu, ghidurile sunt lansate, se așteaptă aprobările.

În ceea ce privește economiile la energia electrică, Lungu a spus că acestea se vor face la iluminatul ornamental, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. „Nu cred că se pune problema să limităm iluminatul public în municipiul Suceava pentru că noi deja avem făcute aceste economii prin iluminatul de tip led, prin care factura s-a redus la jumătate”, a subliniat primarul de Suceava.

Sistemul de iluminat public din municipiul Suceava a fost modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri elvețiene, în valoare de aproape 3 milioane de euro.