Un tânăr trimis deja în judecată în dosare de furt, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice a fost arestat preventiv pentru tâlhărie, sub acuzația că a tâlhărit o persoană în zona stației CFR Câmpulung Est.

Sâmbătă, 20 august, în jurul orei 19.00, persoana vătămată Z.A.N. a fost deposedată de un telefon marca Samsung Galaxy A30S, în valoare de 700 de lei.

Din cercetările polițiștilor, efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, a rezultat că autorul s-a folosit de violență și amenințări, smulgându-i victimei telefonul.

Șancăl Trandafir a fost pus sub acuzare pentru tâlhărie, reținut pentru 24 de ore, după care procurorii au formulat cerere de arestare preventivă.

În ședința de duminică, 21 august, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a admis propunerea și a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele inculpatului. Acesta poate contesta măsura arestării preventive la Tribunalul Suceava. 

După cum am amintit, tânărul mai este trimis în judecată în trei dosare recente, iar în una din cauze, privind infracțiunea de distrugere, a fost condamnat, în luna iunie, la pedeapsa neprivativă de libertate a asistării zilnice pe o perioadă de 5 luni, pedeapsa nefiind definitivă. Acest gen de pedeapsă se aplică pentru fapte comise în perioada în care inculpatul este minor.

Până la pronunţarea unei hotărâri definitive de condamnare, inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie.