Un modern centru cultural catehetic școlar, purtând denumirea ”Episcop Gherasim Putneanul”, a fost inaugurat în cursul zilei de vineri în cadrul Colegiului Tehnic Rădăuți. Acesta conține trei spații culturale și de învățământ moderne, având în dotare un frumos cabinet catehetic școlar pentru desfășurarea orelor de religie, un cabinet pentru proiecte europene și o sală de activități extrașcolare, în principal pentru susținerea festivităților în cadrul colegiului.

Sfințirea celor trei săli ale instituției de învățământ a fost făcută de către Episcopului Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, Preasfințitul Damaschin Dorneanul, care a fost impresionat de condițiile create aici pentru tinerii instituției și nu numai. Realizarea celor trei investiții la instituția de învățământ rădăuțeană a fost posibilă datorită implicării personalului didactic și de conducere a colegiului. Între cei implicați în realizarea noilor cabinete sunt profesor Lăcrămioara Aurica Daneliuc, profesor Mihaela Moisuc, directorul instituției, precum și directorul adjunct, profesor Ionela Bândiul.

Odată cu deschiderea noilor spații moderne, elevii colegiului își vor putea desfășura activitatea în noi condiții de calitate educațională. În cadrul centrului se vor desfășura activități complexe, el adresându-se nu doar tinerilor liceeni din acest colegiu, ci și tinerilor aflați în situații de risc care provin din orașul Rădăuți și din proximitatea sa, copiilor și tinerilor refugiați ucraineni. Organizarea activității se va face în acest centru prin voluntariatul profesorilor școlii și al profesorilor și preoților care vor veni din afară, ei dorind să devină contributori la acest demers în perspectiva consilierii psihologice și duhovnicești de care vor putea beneficia tinerii și copiii. Inaugurarea a fost sărbătorită la finalul festivităților cu un prim eveniment cultural realizat sub oblăduirea acestui centru, o interesantă conferință pe tema educației susținută de actorul și regizorul Dan Puric în cadrul sălii Casei de Cultură din municipiul Rădăuți. Vom reveni cu amănunte legate de această inaugurare.