Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două avertizări de tip cod galben, una fiind de furtuni cu ploi abundente și a doua de intensificări ale vântului, cu viteze de 55...75 km/h.

Primul cod galben, de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, este valabil în intervalul 17 septembrie, ora 12:00 – 18 septembrie, ora 20:00.

În vestul, nordul și centrul țării, temporar va ploua, iar în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină și vijelii. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...60 l/mp. Pe parcursul zilei de duminică aria ploilor se va restrânge spre regiunile nordice și centrale.

Duminică vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă trecător se vor semnala precipitații mixte.

Al doilea cod galben, de intensificări ale vântului, este valabil în data de 18 septembrie, între orele 02:00- 20:00.

Începând cu a doua parte a nopții de sâmbătă spre duminică vântul se va intensifica treptat în toate regiunile. În sudul, sud-estul, centrul, nord-estul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.