Un sucevean a fost reținut joi pentru 24 de ore, iar vineri pe numele său a fost emis mandat de arestare pentru o perioadă de 15 zile de către magistrații Curții de Apel Suceava. Pe numele lui Nicolae Ghica era emis un mandat european de arestare încă din luna iulie a acestui an de către Judecătoria din Bochum, Germania.

”Autorităţile judiciare solicitante au reţinut că persoana respectivă a manipulat corespondenţa prin e-mail dintre dealerii de automobile sau alţi comercianţi şi clienţii acestora şi astfel a instigat transferuri de bani în conturi deţinute de el însuşi sau de alte părţi implicate şi a distribuit ulterior fondurile primite din plăţile redirecţionate la care nu aveau dreptul, parţial către alte părţi implicate şi parţial pentru a-şi servi propriile scopuri. Românul sau complicii săi au obţinut acces la conturile de e-mail legate de relaţii de afaceri în curs de desfăşurare şi au trimis e-mailuri către persoane care intenţionau să cumpere un vehicul; aceste e-mailuri păreau a fi corespondenţă autentică trimisă de partenerii contractuali, dar în realitate conţineau numere de cont bancar ale conturilor bancare deţinute de persoana solicitată”, au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava care gestionează momentan acest dosar.

Cu alte cuvinte, persoanele care cumpărau mașini aveau convingerea că discută și virează banii în conturile reale ale dealerilor respectivi, când în realitate banii ajungeau în conturile escrocilor. Nicolae Ghica este acuzat de comiterea infracțiunii de fraudă, inclusiv cea care afectează interesele financiare ale Comunităţilor Europene, faptă pentru care este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de până la 15 ani.