Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că în urma discuțiilor avute în cursul zilei de joi cu conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reușit să o convingă de necesitatea finanțării în această toamnă a lucrărilor de modernizare a DN 29A. Gheorghe Flutur a spus că este vorba despre modernizarea a 20 de kilometri de pe traseul drumului național 29 Adâncata-Zvoriștea, iar lucrările pe acest tronson urmează să înceapă cât mai curând.

Flutur a subliniat că aceste lucrări de modernizare se adaugă celor care au fost executate în acest an pe tronsoane de drumuri naționale care traversează județul Suceava. „Numai pe DN 17 s-a refăcut până acum covorul asfaltic pe 30 de kilometri și se mai lucrează pe alți 10 kilometri în zona Poiana Stampei”, a precizat președintele CJ Suceava. El a adăugat că în cadrul acelorași discuții a arătat conducerii CNAIR necesitatea refacerii covorului asfaltic pe drumul național 2E, care face legătura dintre Solca, Marginea, Horodnic de Sus, spre Putna. Șeful administrației județene a spus că a primit asigurări că și acest traseu va fi modernizat anul viitor, iar în această toamnă vor fi efectuate lucrări de reparații până la venirea iernii.

„Cu sprijinul conducerii CNAIR am reușit în acest an să soluționăm în principal punctele cheie de pe drumul național 17, care este intens circulat, vom rezolva și problema drumului dintre Adâncata și Zvoriștea și voi solicita CNAIR să includă în programul de modernizări de anul viitor cât mai multe tronsoane de drumuri naționale”, a încheiat Gheorghe Flutur.