Participare record, conform organizatorilor, la cea de-a VII-a ediție a Crosului Sucevei, care s-a desfășurat, duminică, în centrul municipiului reședință de județ. Conf. univ. dr. Elena Vizitiu și viceprimarul Lucian Harșovschi, care au deschis competiția, au declarat că a fost ediția cu cel mai mare număr de participanți înscriși.

La start s-au aliniat 844 de oameni de toate vârstele, care au răspuns îndemnului „Hai la alergat!”, lansat de Primăria Suceava și Academia de Sport Suceava. Printre cei mai mici competitori au fost Ecaterina Tomegea și Alexandru Victor Grosu, ambii în vârstă de 4 ani, veniți împreună cu educatoarea lor, Cristina Marina Andrei, de la Centrul Educațional „Bambino”. Cristina este o bucureșteancă stabilită de 2 ani în Suceava și care a spus că a participat pentru prima dată la un cros. „Mi se pare interesantă competiția, că putem să alergăm împreună cu copiii. Lucrurile de genul acesta rămân în amintirea lor mai mult decât ce am făcut la clasă sau decât dulciurile primite”, a spus educatoarea Cristina Marina Andrei.

La grupa seniorilor, 50+, am întâlnit doi veterani ai Crosului Sucevei, Vasile Dumbrăveanu, în vârstă de 62 de ani, și soția lui, Ana Dumitrița, care au participat la toate edițiile de până acum. Au spus că nu au fost sportivi de performanță, dar duc o viață sportivă și participă mereu la acest gen de manifestări.

De asemenea, a luat startul și viceprimarul Lucian Harșovschi, înscris în competiție cu cei doi fii ai săi, care după ce au alergat la grupa lor de vârstă și-au susținut de pe margine tatăl, încurajându-l să încheie cursa.

Câștigătorii au primit drept premii tricouri, rucsacuri, medalii, cupe, diplome, agende personalizate etc. Evenimentul, menit să încurajeze practicarea sportului în rândul sucevenilor, a fost organizat pe nouă categorii de concurs:

1. Categoria Open (adulți) vârsta 50+ ani, feminin + masculin, distanța de alergare 2000 metri;

2. Categoria de vârstă 41-50 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 2000 metri;

3. Categoria de vârstă 30-40 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 2500 metri;

4. Categoria de vârstă 22-29 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 2500 metri;

5. Categoria de vârstă 18-21 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 2500 metri;

6. Categoria de vârstă 15-17 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 2000 metri;

7. Categoria de vârstă 11-14 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 1000 metri;

8. Categoria de vârstă 8-10 de ani, feminin + masculin, distanța de alergare 800 metri;

9. Categoria părinte și copil cu vârsta sub 8 ani, distanța de alergare 600 metri.