Un autotren care transporta cherestea a fost confiscat de polițiștii de la Secția Rurală Vadu Moldovei, în urma unei sesizări a activiștilor de mediu privind transportul suspect. Mai concret, în acte nu apărea același lemn, respectiv cheresteaua care se observa în autotren.

Polițiștii, cu sprijinul lucrătorilor ocolului Silvic Fălticeni, au examinat materialul lemnos din autotrenul tras pe dreapta și s-a constatat că

acesta nu corespundea cu fotografiile încărcate în aplicaţia Sumal pentru respectivul aviz. Practic, nu existau acte privind lemnul transportat.

Autotrenul a fost condus la depozitul Ocolului Silvic Fălticeni în vederea inventarierii şi ulterior reţinerii materialului lemnos.

Măsurătorile au arătat că vehiculul greu transporta un volum total de peste 52 metri cubi cherestele molid și brad, cu o valoare de piață de aproximativ 45.000 de lei.

Fiind vorba de peste 10 mc lemn transportat ilegal, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10m3, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Măsura complementară este cea de confiscare a mijlocului de transport, evaluat în acest caz la 20.000 de euro.

Autotrenul a fost indisponibilizat în depozitul special al poliției județene. Captura este una din cele mai mari din ultima perioadă de timp.

De remarcat în acest caz eforturile și munca activiștilor de mediu, dar și rezultatele foarte bune pe linia transporturilor ilegale de lemn ale polițiștilor de la Secția Rurală Vadu Moldovei.