Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava s-au autosesizat în urma imaginilor apărute în Monitorul de Suceava și în alte publicații de știri cu privire la conducătoarea auto care a depășit o coloană de mașini în zona trecerii de pietoni de pe bulevardul Gavril Tudoraș, în cartierul Obcini al municipiului Suceava, în dreptul Școlii Gimnaziale „Ion Creangă” Suceava.

Pe imagini s-a văzut manevra extrem de periculoasă, autoturismul aflat în depășire trecând pe locul marcat deși pe acesta se aflau în trecere părinți și copii. Din fericire, părinții au sesizat pericolul și s-au oprit la timp.

”În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul a fost condus la data de 22.09.2022 de către o femeie de 38 de ani din municipiul Suceava, aceasta efectuând o manevră de depășire neregulamentară și neacordând prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea pe marcaj pietonal.

Pentru abaterile săvârșite femeia a fost sancționată contravențional conform OUG 195/2002 modificată privind circulația pe drumurile publice, iar complementar s-a dispus suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 zile”, a transmis comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

Cele 120 de zile de suspendare rezultă din două abateri care atrag suspendarea permisului pentru 60 de zile, respectiv depășire pe linie continuă și depășire pe trecerea de pietoni.