Municipalitatea suceveană continuă investițiile de dezvoltare a infrastructurii pentru educație, iar în perioada următoare vor fi date în folosință două noi grădinițe, atât de necesare părinților cu copii mici.

„După ce am dat în funcțiune două grădinițe cu program prelungit pe fonduri europene, cea din Burdujeni Sat și cea de pe strada Dobrogeanu Gherea, din zona centrală, lucrăm la alte două grădinițe, respectiv de la Colegiul Național Mihai Eminescu și din curtea Școlii Gimnaziale Nr. 7 de la Ițcani.

Grădinița cu program prelungit de la Colegiul Național Mihai Eminescu va fi dată în funcțiune la data de 1 Decembrie 2022. Cea din Ițcani, tot cu program prelungit, din curtea Școlii Gimnaziale nr. 7, va fi finalizată până la 30 iunie 2023. În aceste zile se pune tabla pe acoperiș”, a anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Un element de noutate la Colegiul „Mihai Eminescu” îl reprezintă o pictură murală de mari dimensiuni, a lucrării artistice selectate în cadrul concursului dedicat tinerilor artiști din România și Ucraina "Mesajul meu pentru Ucraina" pentru celebrarea Zilei Cooperării Europene 2022.

Șeful municipalității sucevene a precizat că în paralel cu investițiile menționate, se lucrează la alte două proiecte de grădiniță cu program prelungit, una în Cartierul Obcini și alta în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 1.

„Totodată, avem aprobate pentru a fi realizate prin Compania Națională de Investiții și două creșe - una deja licitată la execuție, pe Dealul Mănăstirii, iar alta în zona Cetății de Scaun.

Infrastructura pentru educație este o prioritate pentru municipalitate”, a mai spus Ion Lungu.

Valoarea finanțării pentru creșa din cartierul Dealul Mănăstirii este de 21.667.344,35 lei, pentru proiectarea și execuția unei creșe pentru 10 grupe, cu o capacitate totală de 110 copii.  Creșa va fi dotată cu soluții de încălzire pe energie verde, cu spații verzi și cu alocarea unei suprafețe de minim 10 mp pentru fiecare copil.

Perioada de implementare este de 38 luni.