O echipă comună de control formată din polițiști de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Siret și lucrători vamali a depistat, joi, în jurul orei 14.00, la trecerea frontierei, un ucrainean în vârstă de 26 de ani care avea asupra sa documente falsificate, dar și țigări de contrabandă.

Aparent, ucraineanul îndeplinea toate condițiile de intrare în țară, însă faptul că acesta a devenit agitat la întrebările suplimentare a făcut echipa de control să treacă la verificări suplimentare.

Polițiștii au găsit într-un plic, în haina bărbatului, un permis de conducere și o carte de identitate emise de autoritățile din Polonia, pe numele altei persoane, documente care nu îndeplineau condițiile de formă și fond ale unora autentice, concluzia fiind că sunt false.

Continuând verificările, oamenii legii au descoperit în bagajele tânărului în vârstă de 26 de ani 74 de pachete cu timbru fiscal ucrainean, în valoare de 111 lei.

Cantitatea de țigări a fost mică, încadrându-se la contravenție, însă amenda primită de cetățeanul ucrainean este una usturătoare, în valoare de 5.000 lei.

Poliţiştii de frontieră au anunțat că efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, conform Codului Penal.